Kost og Motion

søndag den 27. december 2009 update

ja, jeg kan jo så se, at jeg da har været aktiv. men hvis jeg skulle være i tvivl, så fortæller i hvert fald vægten mig, at dét er jeg ikke mere. hvis jeg ikke tager meget fejl ligger den vist omkring 67-68 nu, og selv om den holder sig temmeligt stabilt der, ville jeg da gerne lige ned på 60. “lige”. så der er nok kun én ting og gøre, og det er ind i vanen igen -jeg kan især huske, at det meget var alle de hurtige kulhydrater der lå tungt.

desuden er det lidt på en måde meningen, at jeg skal kunne løbe 10 km i ét stræk den 1. februar -en aftale, eller væddemål, om man vil, jeg har med min kæreste. og det kan jeg bestemt ikke nu, jeg kan måske løbe 3, så jeg er også bare i superdårlig form. tænk at det går så hurtigt med at komme ud af form på alle måder. på den igen!

søndag den 4. januar 2009 efter bruce’s treadmill test

jeg kan lige så godt sige med det samme, at jeg stiller mig tvivlende an over for præcisionen, den her test er simpelthen for flink ved mig. for de interesserede har jeg benyttet mig af information, be- og omregnere på følgende hjemmeside: http://www.brianmac.co.uk/bruce.htm

det løbebånd jeg benyttede, viste hældning i grader og ikke procent, og da undertegnede virkeligt ingen idé har om hvordan man omregner sådan noget (jo, det kunne jeg nok godt finde ud af hvis jeg tænkte mig lidt om, men det gad jeg altså ikke), var jeg lykkelig da jeg så, at denne side indeholdt diverse omregnere. så afstig afsted med mig 🙂

det lykkedes mig at opnå en tid på 14,47 min., og det var først på 5. trin jeg måtte løbe, ellers havde jeg sikkert heller ikke holdt så længe. jeg har læst andetsteds at man ikke skal indtaste sekundtiden i beregneren som sekundtal, men som decimaltal, altså i dette tilfælde 14,75, men det ser ud til på netop denne side, at beregneren er justeret til sekundtal. desuden gør det ingen forskel ifht. det endelige udfald. jeg får nemlig med dette tal en VO2max på 60,85 og falder dermed ind under kategorien “superior” – og det er dette, jeg er noget mistænksom ved..! godt nok er jeg normalt en glad løber og har aldrig været i bedre form, og jeg gav den alt hvad den ku trække (jeg var ved at få krampe bagefter!), meeen… dérfra og så til toppen af poppen… selvfølgelig er min måling også forbundet med en del bias; jeg har selv udført den, og har ikke kunnet ramme de nøjagtige tidspunkter for skift eller de nøjagtige hastigheder og hældninger pga. udstyret.

så… alt i alt, med unøjagtighed i experimentets udførelse og udstyr, hvad kan jeg så bruge resultatet til? tja. jeg må jo sige, at omregneren havde ret i, at med den beregnede VO2max, nærmede jeg mig stabilt løb, men jeg har jo ikke været i stand til at måle min hjerterytme, dét må jeg lige finde ud af. men det var da meget skægt, dét tror jeg, at jeg kan bruge testen til, og jeg vil prøve at tage den en gang om måneden for at se, om jeg kan kravle længere op ad trinnene 🙂 i mellemtiden tror jeg, at jeg vil undersøge, om der er andre tests, der egner sig godt til løbebånd. jeg kender naturligvis godt coopers test, men den er, så vidt jeg kan forstå, bedre egnet til udendørs brug, og jeg er sådan en frossenpind der flygter indenfor når det bare ser koldt ud udenfor..! det skal jo være sjovt 😉

søndag den 4. januar 2009

jeg er ingen haj til computere. det ganske enkelt konstanteres, og derfor kan jeg simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg laver indlæg på oprettede sider. oh well. nu bliver det sådan her. jeg har besluttet at indtaste vægt og cm mål også. ikke fordi jeg er optaget af at blive let eller tynd, og jeg er såmænd heller ikke på diæt, synes bare at jeg bliver meget tung i kroppen af hvede og fedt, hvilket ikke er så mærkeligt, når man tænker på hvor længe fx hvede er i fordøjelsessystemet… adr! jeg vil bare gerne føle mig frisk 🙂 og så var der dét med de mål, at nu har jeg både tabt mig og taget på som følge af træning, omlagte spisevaner og muskelforøgelse, og så synes jeg bare det er lidt interessant at se, hvad der sker nu. cm målene er her i virkeligheden det mest spændende, jeg vil jo gerne se, om jeg får nogle ordentlige bøffer af at træne! (hehehehe, det er godt jeg i hvert fald selv synes jeg er sjov…)

i dag vejede jeg 63,9 kg, og jeg synes efterhånden jeg i laaang tid har ligget deromkring. det er såmænd også fint nok, jeg kan passe mit tøj, og ellers ved jeg godt adresserne på netbutikkerne (hvem sagde hovedløst forbrug???). mine cm mål er som følger (og jeg tror at jeg har taget alt for mange, sådan er det jo kun halvvejs at vide hvad man foretager sig): læg 38,5, lår 55, håndled 16, arm 27,5, brystkasse 75/91, talje 73,5, hofte 89,5, hovede 55 (ja, hjernen skal jo også måles, det sku jo nødigt gå op i udsseende altsammen 😉 ).

og når nu jeg har sendt min fysik ud i verdens bogginssfære, så vil det vis være et fint tidspunkt at drikke min kaffe, smoothie og mit vand og så se at komme afsted og få udført bruce’s løbebåndstest!

lørdag den 3. januar 2009

jeg løbertræner, prøver at nå et mål der hedder 5 km på 23 min.

i dag løb jeg 3,30 km på 23 min., rundede 3 km ved 20 min -3 km er mit ‘tjekpoint’. i morgen prøver jeg bruce’s løbebånds test for at teste min kondition, dét blir spændende.

jeg skal have strammet op på mine spisevaner og kosttilskud igen. jeg spiste i dag en minipizza, ½ pose chips med dip og en hel del suppe samt en bolle. for meget af det forkerte, især hvede og fedt. tilbage til frugt og grønt! og så gang i kosttilskudene igen.

Reklamer

1 kommentar

 1. God gået. kør du blot løs.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 • juli 2018
  M T O T F L S
  « jan    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031